torsdag 17 maj 2007

Lite mera kök.

Tänkte visa vad jag har för saker på "köpmansdisken" i köket. Jag tycker att det är jättekul att ändra om efter årstid och göra olika stilleben. Just nu ser det ut så här.

keee
ff
Har fem sådana här tavlor sitter ovanför köpmansdisken. Bilderna är från en gammal blombok. Jag tror att jag betalade 5 kr/st. Ramarna köpte jag också jättebilligt. Är riktigt nöjd med tavlorna.
j
m
Madonnan har jag köpt från Cosas. I glasklockan ligger det julgranspynt i fattigmanssilver.
j
m
Den här lyktan har jag velat ha sen jag såg den första gången.
j
k
Ljus och blommor.
j
k
En glasklocka som står på ett fat som Lena Ihrman från Lustfyllt har gjort. Vill ni ser mer av hennes keramik titta då på www.lustfyllt.eu
m
Hhh
Imorgon ska vi åka till Göteborg. Det ska bli jätteroligt. Bodde där under många år så man har sina favoritaffärer man vill gå till. Säkert hittar man något man vill ha.

17 kommentarer:

Malin sa...

Jag sitter och klickar mig runt bland bloggar och hittade hit...Fastnade först för namnet eftersom det är min favoritblomma och såg sedan att du är Danmarksfrälst...din beskrivning på varför i början av bloggen känner jag igen mig i, håller fullständigt med dig. De har ett att sätt att "bjuda" på de saker de säljer och friare tanken på något vis inte så låsta vid en "särskild stil". Deras blomsteraffärer är underbara...Vi har tillbringat mycket tid i Danmark vi med, ännu ingen resa planerad i år men vi får se...
Vackra bilder visar du också...
jag kommer igen
Från Malin

Signe sa...

Perfekt att ha en avställningsyta för ev bufféer och bjudningar och mellan varven kunna pynta och dekorera efter humör och säsong!...Jättefina blad med blommotiv som du ramat in och jättefina detaljer på köpmansdisken! Va gulligt med rutig tapet oxå! :)

hulukvarn sa...

Vilka fina saker! tavlorna var ju jättesöta! blommor och ljus är det bästa!! ha det gott/ Hanna

Mia sa...

Den där lyktan är så himla fin, har själv varit sugen på den.. Mycket fint du har!

Elzste sa...

Vad jättefint det var. De där glasklockorna är så mysiga. Har inte sett någon på nån loppis här i närheten dock. Var dom inte populära i Småland?
Trevlig helg i Götet.
Kram Elzie

LantlivsAnette sa...

Jätte mycket fint !!!Allt pyntet på skänken skulle jag vilja ha...speciellt lyktan...Kram Anette

Anna sa...

Åh vad fint! Jag älskar allt: Tavlorna, Ååa madonnan - vill ha en jag med:) Glasklockorna och den jättevackra lyktan - allt är så vackert och fint komponerat!

Ha en härlig fredagskväll!
:)Anna

Signes vind sa...

Så fint du arrangerat. Jättevackra saker du visar!!
Hoppas ni har haft det trevligt i Göteborg!!

Guldkant På Livet sa...

Så fin skänk och så kul att pynta där efter smak, humör & årstid.. du har det mycket smakfullt, den ljuslyktan var fin, var har du hittat den? Tavlorna blev ju jätefina!! Och passar mycket bra där! Ha en bra trip till Götet, hoppas du hittar många fynd!! Mari.

Jordgubbar med mjölk sa...

Åh så mycket fint att titta på! Jag funderar också på en madonna, tycker de är så fina och glaskupan är ju för underbar! Hoppas ni får en trevlig tripp!

Tonje sa...

så vakre bilder=) det er morsomt å forrandre innredningen etter årstidene. Ha en fin helg!

Jennyshemochharmoni sa...

Vad fint du har gjort! Jättefin stilleben! Hoppas ni får en jättehärlig dag i Göteborg med många mysiga fynd ;) KRAM!

tinginneoute sa...

Hej . Mysig blogg. Visst är det skönt att få krypa in i bloggvärlden fast man har två barn som kräver sitt. Älskar själv inredning och trädgård. Kommer gärn ahit fler gånger och skaffar mig lite inspiration'
Tack för titte.

Marie sa...

Mari: Lyktan har jag köpt i Danmark. Den är från Tine K home. Har sett den i flera danska inredningsbutiker.

Petra sa...

Ditt hem är bara för vackert!

Andreas sa...

Hej!

jag sökte runt efter en snygg bänk och hittade din fina "köpmansdisk". Det är precis vad jag har letat efter!
Vet du vart man skulle kunna köpa en sån eller liknande?

MVH
Andreas

Marie sa...

Hej Andreas!

"Köpmansdisken"är gjord av tre underskåp från Ballingslöv, inköpt för ca 10 år sedan när vi renoverade vårt kök. Tror att köksserien heter Studio.

Trevlig kväll!
Hälsningar Marie