måndag 28 maj 2007

Loppisfynd

Jag har alltid velat ha vita gamla trädgårdsmöbler. Tycker att det är så vackert och somrigt. Dessutom påminner det mig om mina sommardagar på landet hos min mormor och morfar när jag var barn. Igår hade jag så turen att komma över precis sådana möbler som jag ville ha, på en loppis här i stan. Tänk vad man kan bli lycklig. Maken var lite skeptisk (han förstår inte riktigt tjusningen med att det är lite gammalt och skavt) men fick ändå se till att vi fick med dom hem i bilen. Han tyckte dock att det blev ganska fint när dom väl var på plats i våran trädgård.
j

Ha en bra måndagskväll.
Kram Marie

30 kommentarer:

Anna sa...

Åh vilka underbara gamla trädgårdsmöbler! Vilken tur du har som hittade dem, och på loppis desstuom! Har själv letat efter liknande men inte hittat några! De var verkligen fina!

:)Anna

Lena sa...

Åh! vad fiiiiina! Vill också ha!Vilken tur du hade som ramlade över dom, passar ju perfekt hos dig. Kram

LantlivsAnette sa...

Grattis till fyndet..riktigt gammeldags trädgårds möbler..så ska dom se ut..inga jäkla plast möbler här inte..vacker trädgård har ni också..Kram Anette

Karna sa...

Så heldig du var som fant disse, kjempe fine!!!

Susanne sa...

Härliga möbler. Kommer ihåg dom där från farmor och farfars sommarstuga när jag var liten. Har ramlat baklänges många gånger med dom ;-)

Marie sa...

Det blev verkligen superfint! Själv har jag ett par likadana stolar som på bilden fast de är blå. Inköpta tillsammans med ett balkongbord på IKEA för ca 11 år sedan. De ska få ny färg i år är det tänkt....Gissa vilken färg? Vitt såklart...
Ha det gott!

Skrotmaja sa...

Hm, din lyckost! Jag vill också ha. Jag springer på en lokal loppis med jämna mellanrum och tjatar och frågar om de har fått in sådana som du har fyndat. Jag är nog snart portad...Grattis!

Pia..... sa...

ååhhhhjaaa..jämmer...så grön jag blev nu då helt plötslig...så glad jag skulle blivit om jag ramlade över nåt sånt..grattis..de var jättefina..PIA

Viktoria sa...

Vilken lycka att hitta såna fina trädgårdsmöbler!!
Kram.

Elzste sa...

Min käre make tycker att det räcker alldeles utmärkt att ha EN sittgrupp i trädgårn och den ska stå på altanen!!! Så att få honom att asa hem en dylik (helt underbar, turfia!) grupp tror jag inte skulle gå. Men, jag ger mig icke. Jag vill också ha.
Kram Elzie

vildängel sa...

Ja det blev ju jättebra ju!

pernilla sa...

vad kul när man hittar så fina saker på loppis!!! Det var supersnyggt!

Lotten sa...

Jättefina utemöbler! Grattis till ett lyckat fynd.... vad gäller männen så ser de inte alltid det vi kvinnor ser ;-)

Tonje sa...

så fantastisk flotte de ute møblene var da!!!! Ha en fin kveld

Inre Harmoni sa...

jättefina möbler. Vilket fynd!
Vill också ha...

He en trevlig kväll!
Kram Jessica

Guldkant På Livet sa...

Grattis till en fantastiskt vacker trädgårdsgrupp!! Det är de finaste utemöbler jag vet. När vi köpte en sommarstuga, som vi sen sålde, fanns det kvar en sådan grupp. Rutten dock. Jag sparade ändå stolarna men de verkar svåra att reparera, nu står de mot en vägg vid vårt vedhus, som prydnad, bordet använder jag dock..
Så, njut i din möbel, den är helt underbar! Mari.

Cilla sa...

vilka underbara trädgårdsmöbler du hittat. håller med, möblerna är som finast när dom är slitna.
vilken härlig blogg du har, lägger dig genast bland mina favoriter :) hoppas det är ok för dig?

Hulda sa...

De gamle hagemøblene var du virkelig heldig med. Så sjarmerende! Kan se for meg fine puter og tepper i stolene og benken. Og en romantisk duk på bordet. :)

Hemma på landet sa...

Vill också ha... Puss

Stjärnor på himlen sa...

Vi har visst haft samma tur. Jag fick ta min mormor och morfars likadana utemöbler i helgen. Dem är ju helt underbara / Jennie

Mia sa...

Jag älskar vita utemöbler! Vi har också det numera, härligt! Men karlar verkar inte fatta det där med shabby chic, det ligger liksom i deras x-kromosom tror jag ;-)

johanna sa...

Hej...
vilka möbler,jag älskar sånna har stolarna o bordet men inte soffan,det är så himla fint..vilken tur du hade ..(har ej glömnt av kuddarna)

Malin sa...

Självklart!
Bra val från din sida och inte utan att jag är lite avis...sådana vill jag också ha...men inte maken. Män är nog lite tröga i fantasin ibland...funktion före skönhet eller...nja går inte att dömma så...
...Malin

Skrotmaja sa...

Hej, nu är jag inne och spanar på din trappa igen : ) Jag undrar hur trappräcket ser ut, det till säga dels det som sitter i väggen (ledstången) men även det på motsvarande sida...? Har det samma stil som det översta som visas på bilden?

Hej svejs : )

Josefine sa...

Helt ljvliga trädgårdsmöbler! *älska* Tack för den söta kommentaren i min blogg! Kramar!!

Skrotmaja sa...

Hej igen! Ja det får du jättegärna göra! Så kul. Hm, det skulle verkligen vara ett lyft att bli av med vår 70-talstrappa...den är riktigt ugly : ) Då väntar jag med spänning : D

Anna sa...

Åh, så vackert. Jag får en tår i ögat. Sådana möbler räddade jag från min mans farfar - min man gjorde året efter en rensning och körde dem till tippen. Asch, nu blir jag arg/lessen bara jag tänker på det, fast det var 9 år sen.

Puh!

Ha en fin dag!

signe sa...

Håller med om att det är vackert med skavda vita trämöbler! Den där möbeln är såå fin!..jag har en likadan fast en ny. Köpte en omålad ifjol som jag målade vit och jag älskar den! :)

Dubbelörnen sa...

Gissa om jag blir avundsjuk!! Precis det jag letar efter o jag vill heller inte ha nya... Men på loppis, hur mycket tur kan man ha egentligen?! Köpte du en trisslott också?
Fann din blogg via Skrotmaja o fortsätter gärna läsa hos dig.
Kramar

Anonym sa...

Denna möbelgrupp nytillverkas av Brafab och heter Gammeldags. Den säljs obehandlad.

// Mia