lördag 26 maj 2007

Ännu mera före - efter

Att döma av era kommentarer från förra inlägget så verkar ni gilla före - efter bilder, så här kommer lite flera.
xxx
Bilden visar det som en gång var det gamla köket på övervåningen. Rakt fram där den blåa stolen syns, fanns förut en dörr. Innanför denna dörr fanns en varmvattenberedare, som stod i en iskall, fuktskadad kallgarderob. Fönstret ni ser fanns inne i kallgarderoben, men en vägg delade fönstret mitt itu. Den andra delen av fönstret satt i en annan kallgarderob. Hänger ni med?

Vi tyckte att det var synd och skam att ha ett så fint fönster undangömt, dessutom kunde man nyttja denna yta bättre. Därför rev vi några väggar, flyttade några balkar och satte upp lite nya väggar. På detta sätt fick vi en bra yta för ett litet kontor. Inga fritidsproblem direkt...

Öppningen till vänster går in till stora flickans nuvarande rum. På nästa bild har vi flyttat oss in till det rummet.
ggg
gggg
Rakt fram där den närmaste blåa stolen står fanns väggen som delade fönstret. På bilden är den riven. För att få kontorsdelen lite större, så togs lite yta från detta rummet när en ny vägg sattes upp.
bbb
bb
Nu är vi tillbaka i samma position som från den första bilden. Till höger börjar nya badrumsväggen att ta form. Rakt fram växer kontoret fram med hjälp av pärlspont.
nnn
kkk
Så här ser det ut idag från samma vinkel som bilderna ovan. Mer bilder inifrån kontoret kommer en annan dag, men en titt på fönstret får ni iallafall här under.
ddd
ddd
Tack vare att vi tog fram fönstret blev övervåningen mycket ljusare och luftigare. Visst hade det varit synd att behålla detta fönster i kallgarderoberna, där man inte hade någon nytta av det?

15 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Gode tid vad fint det blev !!Och jättefint fönster..Ljust och vackert..vad ni är flitiga och duktiga!!Kram Anette

signe sa...

Håller med om att det vore synd att stänga in det vackra fönstret!.. Det blev ju verkligen ljust och vackert! Ska bli spännande att få se kontoret sen..Det är ju så underbart med vit pärlspont! Vilsamt att titta på! Ha en skön pingsthelg! :) Kram

Mia sa...

Jag äääälskar före-efter-bilder. Vad fint, jösses!

vildängel sa...

OHja!! --------före och efter bilder är toppen att se!

Jennyshemochharmoni sa...

Vad underbart fint! :) Man ser verkligen skillnaden när man visar före och efterbilder :) Ni ska verkligen vara supernöjda :) Ha en bra söndag!

Anemone sa...

Å så trivelig det ble. Vinduet ble rett og slett kjempe lekkert !!

Skrotmaja sa...

Men så fint ni har gjort! Jag gapade när jag kom fram till bilden med förvandlingsnumret...verkligen jättefint! Jag känner mig riktigt nerdig för jag läser noga, noga hur ni har gjort och tänkt och följer före- och efterbilderna koncentrerat... ;-) Snyggt!

Susanne sa...

En jättefin och så välplanerad renovering. Vilket jobb ni har lagt ner. Kanonfint! :-)

Tonje sa...

Så fint=) Jeg elsker slike før/etter bilder=) Gleder meg til fortsettelsen=)

Lotten sa...

Vilket härligt fönster... och kontor med för den delen det man ser...;-)

Före-efter bilder är det bästa som finns!! Varning dock för att det är starkt beroendeframkallande ;-)

Hulda sa...

Her ble det også flott! Lekkert og hvitt. :)

Malin sa...

Vad fint det blev och självklart så kan man inte gömma undan sådan fönster...ni är duktiga värre ju...Och som vanligt blir resultaten suveränt vackra...
Malin

Guldkant På Livet sa...

Nej men så helt fantastiskt vackert det blev!! Så fint hem du har!!! Ljust, modernt med lantlig charm!! Underbart! Och ja, det är jättekul att få se före & efterbilder! Mari.

Elzste sa...

Visst gillar vi att se före - efter-bilder. Det blir som värsta tv-programmet *s*. Ni har gjort det så fint och att gömma ett sånt fint fönster är hemskt. När man nu ser det förstår man inte hur man kan göra ett sånt helgerån. Ska bli kul med en fortsättning.
Kram Elzie

Lena sa...

Vilken förändring!! Håller med att före o efter bilder är superkul, det är verkligen inspirerande.