lördag 2 juni 2007

En händelserik dag

Idag har jag haft en händelserik dag. Jag börjar från början. Den här lördagen har jag sett fram emot länge, det var första gången sen jag fick lillflickan ( 7 mån ) som jag skulle åka iväg alldeles själv och shoppa. Mannen skulle vara hemma och måla lekstugan och flickorna skulle vara hos mormor.
ccc
Tidigt på morgonen skjutsade jag flickorna hem till min mamma. På vägen dit fick jag helt plötsligt syn på något oväntat. Mitt ute i skogen, precis vid vägkanten, stod det en ko!!! Det här är en stor väg så jag blev ganska orolig. Tänk om kon skulle springa ut i vägen och orsaka en olycka. Vart ringer man om man ser en förrymd ko? Eftersom det finns ganska många bondgårdar i omgivningarna så är det ju ganska svårt att veta vart den hör hemma. Det slutade med att jag ringde polisen. De frågade efter signalementet och skulle skicka ut en patrull. Hur det sen gick , det vet jag inte. Helt klart en oväntad start på dagen.
fff
Det var iallafall otroligt skönt att få en dag helt för sig själv. Jag gick i massor av affärer, var på loppmarknad, fikade och avslutade det hela med ett besök på Ikea. Dessutom har ju solen äntligen återvänt. Köpte jag då något? Lite saker till lekstugan, en klänning, en present och det allra bästa, en kyrkoljusstake. Jag har velat ha en sån ända sedan jag såg dem i Danmark för flera år sedan.
gfgf
Nöjd med dagen var jag och hämtade mina barn fram på eftermiddagen (utan att se skymten av någon ko). Barnen hade också haft en jätterolig dag. När vi kom hem hade mannen grundmålat hela lekstugan OCH satt glas i våra hemmasnickrade bokhylledörrar. Då blev jag ännu nöjdare.

14 kommentarer:

Skrotmaja sa...

Så fint det blev! Det är klart att du skulle ha dig en ljusstake! Skönt med första svängen på egen hand. Jag har bara provat med en första sväng ännu så länge eftersom vi har ett barn, men jag minns den som nära nog förvirrande...!

Så lustigt förresten att fråga efter signalementet på en ko. Ha-ha : ) Jag kan tänka mig många skitdåliga skämt som jag inte hade kunnat hålla mig från att dra i vid en sådan förfrågan...

hulukvarn sa...

Gud vad skönt det låter!! Vår son är också 7 månader och jag skulle också behöva en hel dag ledigt!! sambon och jag skulle ut ikväll för första gången och äta men min mamma och pappa som skulle ha lillfisen blev förkylda...Hemskt fin ljusstake du köpt!

Pia..... sa...

Hej...så fin ljusstake du köpt...kul när det är nått man har längtat efter länge ...och man äntligen kan köpa det:) ha en trevlig helg..PIA

Hulda sa...

Det var jo virkelig uventet å se en ku på veien. :)
Det høres ut som du har hatt en herlig dag, med både butikker og loppemarkeder. :) Den kirkestaken du har kjøpt er helt nydelig! Har veldig lyst på en slik selv. Men, syns de er så dyre. .

johanna sa...

Det är väll underbart att ha en dag för sig själv..man behöver det imellanåt för att få ladda lite...Tur att det är fler än jag som älskar kyrkoljustakar=)den var jättefin
kram johanna

Sol sa...

Hei, en liten hilsen fra grannelandet ;-} Å møte en ku på veien kan jo være litt av en opplevelse....Reiser man med bil i Norge om sommeren,så skjer det ofte at man møter både sauer(får),geiter og kuer i veien når man kjører over fjellet.De tar seg alltid god tid og virker som de eier hele veien ;-}Håper at kuen kom til rette eier igjen. Du harhatt en trivelig tur skjnner jeg,og fått kjøpt en vakker lysestake blant annet. Det er deilig med slike fridager for seg selv,det trenger man i alle fall når man har små barn. Jeg ønsker deg en god søndag.

Ina sa...

Hej! Vad fina bilder du har! Liten lustig historia det där men det är ju det som är lite kul med livet att man inte kan förutse allt hi, hi...
Din kyrkoljusstake är fantastisk, jag köpte en likadan för ett tag sen...
Ta hand om dig!
Kram Ina

Nygammalt sa...

Hej!
Vad kul att du har varit inne och hälsat på i min blogg (som jag förhoppningsvis snart ska få igång). Brukar själv vara inne och kika här hos dig, du har en kanonfin blogg! Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram S.

Elzste sa...

En dag att vara nöjd med!
Kram Elzie

LantlivsAnette sa...

Vilken härlig dag du fick..även om det där med kon inträffade..underbar ljusstake..en sån vill jag också ha..härligt att komma hem när grejer är fixade..

Tonje sa...

for en innholdsrik dag=) Det virker til å ha vært en flott dag=) Den kirkestaken var utrolig nydelig=)Ha en fin uke

Malin sa...

De ljusstakarna är jättevackra och jag har tänkt skaffa mig en jag med...hittills har jag bara sett dem i Göteborg och ingenstans i staden där jag bor...Sist så kikade jag på prislappen och funderade...beslöt att vänta lite...
Signalement på en ko! Det måtte varit en kul uppgift...
Kram från Malin

Susanne sa...

Ja inte varje dag det står en ko i vägen :-) Tur att det gick bra. Underbart vacker ljusstake.

signe sa...

Vilken härlig dag och vilken fin ljusstake! :)