söndag 5 augusti 2007

Dopklänning

Igår var vi på barndop, det var min brors barn som döptes. Dopklänningen har använts i tre generationer. Min mamma var först ut så dopklänningen är från 1951. Igår var det åttonde gången den användes och den är i så gott skick så den kan nog användas av kommande generationer också.
j
jNu ska den få hänga någonstans hos mig
höö
Nu ska den få hänga någonstans i vårat hus i väntan på framtida uppdrag. Jag tycker att den är alldeles underbart vacker och vill ha den framme så man kan njuta av den varje dag.
h
Ha en bra vecka! Kramar Marie


30 kommentarer:

atmosphere sa...

Hej Marie!
Klart att den ska hänga framme. Synd och skam att förvara den i en låda i vänta på nästa uppdrag.
Grattis till dina nya fina kuddar!
kram Ingrid

Interiørhuset sa...

så vakker den var! Det er så koslig med slike vakre ting som kan gå i arv til andre generasjoner!

Skrotmaja sa...

Ja det var verkligen en vacker klänning! Kul att den kan få följa med generation efter generation!

Evelinas hus sa...

Den var verkligen fin. Snygga krokar också.
Kram

Spets och snor sa...

Det är känsla det... dopklänning i flera generationer...

Hulda sa...

Hei Marie!

Vi har vært på hytta fra fredag, derfor har jeg gått glipp av det forrige innlegget ditt. Putene du har kjøpt var virkelig fine, flotte motiver på de.

Dåpskjolen du viser i dag er jo virkelig et nydelig arvestykke. Vi har også en dåpskjole som flere i familien er blitt døpt i. Det er min mormor som har heklet den.

Nydelige ting som hang på knaggene, flott den lenka med gamle bilder. Likte også veldig godt knaggene i seg selv. Så stilige!

Uppe på vinden sa...

Åh, vilken fin klänning - det förstår jag att du låter den hänga framme!!! Min dopklänning sydde min moster till sin förste son -67, därefter har hans syster, min bror & jag haft den. Sen har våra barn (mina 2 kusiner & jag har 6 barn sammanlagt) haft den, allas namn står broderade i klänningens nederkant. Önskar att den fick hänga så fint hos dig, men den finns i förvar hos moster.... Ha en riktigt skön kväll! Kram Sara

johanna sa...

Åhh så fin..helt underbar,du gör helt rätt att ha den framme.
Jag tycker såå mycket om din sida tack för allt du visar,är här inneflera ggr om dagen..
kraam

Malins-Kuriosa sa...

Vad härligt det låter att ha en dopklänning som går i arv på det viset...den ser fantastiskt söt ut
Kram från Malin

Betty sa...

Javisst är den underbar. Som jag tidigare visat sa har även vi vår dotters dopklännning hängandes i sovrummet , tror du de blir fula av det. Vår liksom er är jättegammal , den gjordes först till min mans farfars mor.
Kramar från en som har lyckan att få vara ledig en vecka till.

Marres Hörna sa...

Det var verkligen en fin klänning...önskar att vi också hade en sån fin om man kunde ha framme hemma. Men den vi hade till våra barn ska mannen syster och bror också ha.

Kram!

Milly sa...

Underbar klänning som absolut bör njutas av oxå andra dagar än festdagar! Har oxå barnens dopklänning hängandes framme...den är då inte alls lika gammal som din, men ett fint ´smycke´ som jag gärna har framme.

Underbara knaggar du har!

Ha en bra vecka! kram/milly

Karin sa...

Jag förstår att du vill ha dopklänningen framme hela tiden. Den är jättevacker. Jag kikade runt lite i din blogg och hittade er lekstuga, den var jättefin både inne och ute. Jag kan tänka mig att det blir många timmars lek därinne.
Karin

LantlivsAnette sa...

Ojj så vacker dopklänning..den ska hänga framme så där fint..vilka fina krokar och pynt du har..verkligen vackert..jag ska försöka hitta en gammal dopklänning och hänga så där som du...härmas lite..fniss...Kram Anette

Nygammalt sa...

Åh så tjusigt. Vi har två stycken dopklänningar som har gått i arv mellan oss. Har faktistk fotat dem, så jag får lägga ut den på bloggen en annan gång. Fin idé att brodera in namnen, men så har vi inte gjort tyvärr. Ha en bra dag! kram.

Guldkant På Livet sa...

Vilken vacker dpoklänning och så bra den passade där på krokarna, så himla snyggt, är det i din hall el sovrum? Jättevackert! Mari.

Petra sa...

Oj den dopklänningen var verkligen vacker! Och vilka tjusiga krokar du hade! Jätte fint!

VÅRT NYA HEM sa...

Så himla fint att hänga dopklänningen på så fina krokar, tillsammans med de andra sakerna blir det nästan som en vacker tavla! Kul också när saker och ting går i arv!

vildängel sa...

Vad mysigt med barnadop och klänningar som används generation efter generation :D

Änglagård sa...

Vilken fin klänning. Vi har en i vår släkt som också har gått i arv i 90 år. Den är helt underbar - men man vågar knappt röra den! Du gör rätt i att låta den hänga framme!

Jennyshemochharmoni sa...

Den var verkligen underbar! Vad fint du har gjort med krokarna. Ser så inbjudande och inspirerande ut! Ha en bra kväll! KRAM

hulukvarn sa...

Hej Hej! den är ju helt underbar dopklänningen....

ha en fin vacka! kramar

Granne med Selma sa...

Jag hittade också en dopklänning när jag röjde på vinden... efter min pappa. Kanske man skulle ha den hängande framme...
Helt ljuvlig var den du visade!
Kram

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Oj vilken fin. Det är alltid roligt med lite historia. Kram

Lilla Ugglebo sa...

Gud så fiiint!
Har redan ringt till mamma och sagt åt henne att ta ner dopklänningen efter min farfar från vinden. Den har även mina barn döpts i och nu vill jag ha den hängande i sovrummet precis som du.
Kram Katarina

elin1976 sa...

En fantastisk dåps kjøle. Skjønner godt at du vil ha den fremme. Alt for fin til å gjemme den bort. Ha en skjønn dag:O)

Pia..... sa...

Så vacket förstår om du vill j
ha den framme ..och krokarna var oxå fina ..köpt var nånstans?..PIA

signe sa...

Vilken vacker dopklänning! ..och vilka fina krokar du har på väggen! Var har du hittat dom??

Marie sa...

Betty: Tror inte att de tar skada av att hänga framme. Möjligtvis om de hänger så solen bleker.

Mari: på bilden hänger den i vår hall. Har inte riktigt bestämt var jag ska ha den än.

Pia: Krokarna köpte jag i Jönköping för flera år sedan. Men jag har sett sådana i jättemånga butiker, bl.a Bettys (Torpliv). Tror de kommer från House Doctor.

Signe: Se svaret ovan.

malin sa...

Jag har min dopklänning kvar, virkad av min farmor, eftersom hon dog när jag var tre så är den ett kärt minne. Men den höll på att gå åt skogen - vi höll på att flytta till ett nytt hus när jag var tonåring, och min pappa var less på att sortera, och började att kasta osorterat. Den första påsen han började med, blev lyckligtvis hejdad i tid - däri låg min dopklänning. Tänk om den hade blivit slängd!